Schrack Technik Logo

UPS

Wat is het doel van CPR met betrekking tot datakabels en wat zijn de implicaties ervan?

Datakabels (alleen permanent geïnstalleerde, geen patch- en verbindingskabels) zijn bouwproducten zoals beschreven in de verordening (EU) nr. 305/2011. De verordening, die op 9 maart 2011 in werking getreden is en uiterlijk op 1 juli 2017 ten uitvoer gelegd moest worden, voorziet in een indeling en vergelijkbaarheid van de brandeigenschappen (wat betreft vlam-, rook-, druppel- en zuurontwikkeling) van stroom-, besturings- en communicatiekabels. Dankzij de eenduidige productgerelateerde tests en classificatie worden consistente brandeigenschappen gewaarborgd. De kabels moeten gecertificeerd worden door een onafhankelijke instantie en overeenkomstig geclassificeerd worden.

Welke verschillende klassen zijn er ingesteld?

Het brandgedrag wordt onderverdeeld in 7 klassen, waarbij de letter "A" staat voor de hoogste (onbrandbaar) en de letter "F" voor de laagste (gemakkelijk brandbaar) eis.

TOOLLESS LINE

Schrack Technik TOOLLESS LINE RJ45-modules zijn snel en eenvoudig aan te sluiten zonder speciaal gereedschap. Alles wat u nodig heeft is een mes of kabelstripper en een kniptang.

Snelle en eenvoudige installatie, kan zonder gereedschap gemonteerd worden (geen speciaal gereedschap vereist), 4PPoE (100W), vergulde contacten 50µ-inch, GHMT-gecertificeerd (onafhankelijk testinstituut).

https://www.schrack.be/know-how/netwerktechniek/toolless-line-video